Rozgrzewający mus czekoladowy
Przepis na prosty mus czekoladowy z dodatkiem przypraw , świetnie nadający się na zimne dni . U mnie dziś wersja z mlekiem kokosowym i mękkim awokado.
Składniki na 1 porcję :
awokado – 1/2szt
mleko kokosowe (może być inne roślinne ) -100g
kakao niesłodzone – 2łyżki
białko konopne – 10g (można pominąć)
przyprawy : gałka muszkatałowa, imbir mielony, cynamon – wedle uznania
Do dekoracji : owoce, czekolada gorzka , bita śmietana
Przygotowanie :
Awokado miksujemy z mlekiem kokosowym . Suche składniki mieszamy razem i dodajemy do mleka kokosowego . Miksujemy i przekladamy do słoiczków. Dekorujemy wedle uznania. U mnie była bita śmietana i gorzka czekolada .
Mus można wstawić do lodówki lub zjeść od razu . SMACZNEGO