Rozgrzewający mus czekoladowy

Rozgrzewający mus czekoladowy

Przepis na prosty mus czekoladowy z dodatkiem przypraw , świetnie nadający się na zimne dni . U mnie dziś wersja z mlekiem kokosowym i mękkim awokado.

 

Składniki na 1 porcję :

awokado – 1/2szt

mleko kokosowe (może być inne roślinne ) -100g

kakao niesłodzone – 2łyżki

białko konopne – 10g (można pominąć)

przyprawy : gałka muszkatałowa, imbir mielony, cynamon – wedle uznania

Do dekoracji : owoce, czekolada gorzka , bita śmietana

 

Przygotowanie :

Awokado miksujemy z mlekiem kokosowym . Suche składniki mieszamy razem i dodajemy do mleka kokosowego . Miksujemy i przekladamy do słoiczków. Dekorujemy wedle uznania. U mnie była bita śmietana i gorzka czekolada .

Mus można wstawić do lodówki lub zjeść od razu . SMACZNEGO

 

 

 

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *