Koszyczek z parmezanu

Koszyczek z parmezanu . Wygląda bardzo estetycznie i do tego jest smaczny . Miłośnicy sera nim na pewno nie pogardzą. Składników do takiego koszyczka wiele nie potrzeba a przygotowanie jego  zajmuje niewiele czasu.  


Składniki : 


parmezan około 6łyżek 


Rogrzewamy dobrze patelnie. Najlepiej taka , do której nie bedzie przywierać . Rozypujemy parmezan na kształt koła. 

Smażymy , aż ser się rozpuści i leciutko  przyrumieni. 
Wyłączamy palnik, odczekujemy chwilę, a następnie przy pomocy szpatułki przekładamy ser na odwrócony wcześniej słoiczek
Zostawiamy do chwili, kiedy ser stwardnieje. 

Można je napełniać kuleczkami mozzarelli, robić przystawki na wielkanoc. U mnie takie koszyki mają różne formy , w zależności do czego mam ich używać 


Smacznego 🙂

na tym zdjeciu w wersji podłużnej pod kiełbaskę 

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *