Czekoladki ketogeniczne

 

czekoladki w przekroju
Czekoladki ketogeniczne /low carb / lchf

Czekoladki ketogeniczne

Składniki

Masa czekoladowa

  • Olej kokosowy extra vergin 80g
  • 10g kakao bez cukru
  • 20g odżywki białkowej

Masa żurawinowa

  • Żurawina zamrożona około 30g
  • Chia 1 łyżka
  • Odrobinka wody by można było zmiksować.

Olej rozpuszczamy i mieszamy razem z białkiem i kakao. Chia i żurawinę miksujemy. Odrobina wody, żeby było łatwiej zmiksować. Ale nie może być płynne.

Wykonanie :

Do foremek wlewamy masę z oleju i kakao . Wypełniamy dno foremek i wstawiamy do zamrażalnika. Po 10min wyjmujemy i nakładamy płasko masę żurawinową. Po nałożeniu żurawiny pokrywamy masą kakaową . Wstawiamy do zamrażalnika. Po 15min są gotowe

SMACZNEGO

 

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *