Chipsy z platana

Chipsy z platana


Platan – banan na który czekałam miesiącami .I doczekałam się. Jeden z moich ulubionych marketów zaczął go sprowadzać  . 


Wiecej na temat platana , o jego pochodzeniu , własciwościach i obieraniu poczytacie u Jaskiniowej Kuchni tutaj . Ja wlaśnie od niej , dowiedziałam się jak wiele potraw można przyrządzić z jego udziałem. 


U mnie najbardziej sprawdziła się wersja chipsów 


Składniki : 

  • platan 2szt 
  • olej kokosowy do smażenia 

Platana obieramy ze skórki , kroimy na cienkie plasterki i smażymy na oleju kokosowym przez kilka minut z obu stron. Gotowy można posypać wiórkami kokosowymi lub cynamonem. 

Smacznego 

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *