Budyń jaglany z owocami

Budyń jaglany z owocami

 

Lubicie kasze jaglaną . Jeśli jeszcze nie jesteście do niej przekonani lub nie wiecie , co z niej przygotować to polecam Wam ten deser w formie budyniu – puddingu.

Składniki  na 1 porcję : 

kasza jaglana – 40g

mleko kokosowe -100g (może być inne roślinne)

wiórka kokosowe – 1 łyżka

melon, ananas

erytrol lub inne słodzidło – 1 łyżka

Dodatki :  owoce ( do wyboru )

Przygotowanie :

Kaszę jaglaną dobrze wypłukać pod zimną wodą . Zalać mlekiem kokosowym , dodać wiórka kokosowe,erytrol , część owoców i gotować pod przykryciem dopóki kasza nie wchłonie mleka . Po ugotowaniu odstawić do ostygnięcia. Zblendować kaszę na gładki krem . Jeśli jest za gesty , możecie dodać troche mleka lub wody . Gotowy budyń przełożyć do miseczki i udekorować owocami . Wybór owoców należy do Was. Smacznego

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *